Project Description

Haystack Mountain Recreation Building

Haystack mountain interior with solar panels

New Build

This recreation building—pool house, entertainment space and office space—for a natural foods executive was designed as a retreat, completely separate from the original house.

Built with architect David Barrett of Barrett Studio Architects, the space was designed with a variety of green building specifications including solar thermal radiant heat, polished concrete floors, a ground mount photovoltaic system and a green roof with native grasses.

Other notable building details include a custom-fabricated steel tie rod system to support the office roof and the west folding wall doors to open the interior to the outdoors.

Year Built: 2004
Architect: Barrett Studio Architects

Building Details

  • Solar thermal heat
  • Photovoltaic
  • Polished concrete floors
  • Sustainable materials
  • Murphy bed
  • Outdoor shower
  • Polygal opaque wall
  • Curving staircase in haystack mountain recreation building
  • Custom-fabricated steel tie rod system to support office roof

Explore Other New Build Projects